Drogi Użytkowniku

Prosimy o przeczytanie poniższej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Glencore Polska Sp. z o.o. oraz przekazujemy informacje o tzw. cookies i o przetwarzaniu przez nas Twoich danych osobowych.

Jeśli nie akceptujesz przedstawionych przez nas reguł i nie potwierdzisz akceptacji nie będziesz mógł korzystać z serwisu SOOT Glencore Polska Sp. z o.o.

 

INFORMACJA ADMINISTRATORA DANYCH

1.              Administratorem Twoich danych osobowych jest Glencore Polska Sp. z o.o. z siedzibą w ul. ul. Cypriana Kamila Norwida 2, PL 80-280 Gdańsk.

2.              Administrator przetwarza Twoje dane osobowe w celach kontaktowych związanych z wykonywaniem usług transportowych lub spedycyjnych na rzecz Glencore Polska Sp. z o.o. oraz uczestniczeniem w aukcjach i przetargach na usługi transportowe lub spedycyjne organizowane przez Glencore Polska Sp. z o.o.

3.              Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez czas niezbędny do zorganizowania procesów związanych z usługami transportowymi, a po jej zakończeniu przez okres oraz w zakresie wymaganym obowiązującym prawem w związku z realizacją obowiązków prawnych (rozliczenia, przedawnienia roszczeń).

4.              W odniesieniu do Twoich danych osobowych i ich przetwarzania, masz prawo do:

·         żądania uzyskania dostępu;

·         żądania sprostowania;

·         żądania usunięcia;

·         żądania ograniczenia przetwarzania;

·         wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania;

·         żądania przenoszenia;

·         wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

1.              Glencore Polska Sp. z o.o. w ramach realizacji Umowy oraz wykonywania Usługi zobowiązuje się, że:

 

·         nie będzie podejmować, powodować działań ani pozwalać na podejmowanie żadnych działań, które mogą powodować naruszenie przez Glencore Polska Sp. z o.o. jakichkolwiek obowiązujących przepisów RODO lub innych stosownych przepisów ustawowych i wykonawczych dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz prywatności, a przy tym będzie przetwarzał dane osobowe w sposób rzetelny i przejrzysty;

·         będzie przetwarzać dane osobowe w sposób adekwatny, stosowny oraz ograniczony do tego, co niezbędne dla zrealizowania czynności w ramach obsługi procesów organizowania transportu.

·         będzie przetwarzać dane osobowe wyłącznie w celu realizacji procesów transportowych oraz wyłącznie zgodnie z instrukcjami otrzymanymi w tym zakresie od Glencore Polska Sp. z o.o.

·         podejmie wszystkie stosowne środki techniczne i organizacyjne w celu przeciwdziałania nieuprawnionemu lub bezprawnemu przetwarzaniu, przypadkowej utracie lub zniszczeniu, lub uszkodzeniu dowolnych danych osobowych przechowywanych przez Glencore Polska Sp. z o.o.;

·         nie przeniesie ani nie przekaże żadnych danych osobowych poza Europejski Obszar Gospodarczy bez spełnienia warunków określonych w art. 44-49 RODO, w tym warunków dalszego przekazania danych z państwa trzeciego lub przez organizację międzynarodową do innego państwa trzeciego lub innej organizacji międzynarodowej.

 

POLITYKA PLIKÓW COOKIES

1.      Pliki „cookies”, zwane też swojsko “ciasteczkami” to malutkie pliki tekstowe, przechowywane w przeglądarce internetowej użytkownika strony. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

2.      Używamy plików cookies w celu: 

·         administrowania serwisem,

·         utrzymania sesji zalogowanego użytkownika,

·         realizacji mechanizmów powiązanych z technologią wyświetlania stron serwisu SOOT

 

Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. 
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies 

W ciasteczkach nie zapisujemy twojego adresu, czy innych danych osobowych. 

Pełną kontrolę nad ciasteczkami zapewnia przeglądarka: 

·           Jeżeli używasz przeglądarki Google Chrome, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj.

·           Jeżeli używasz przeglądarki Microsoft Internet Explorer, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj.

·           Jeżeli używasz przeglądarki Mozilla Firefox, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj.

·           Jeżeli używasz przeglądarki Opera, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj.

·           Jeżeli używasz przeglądarki Safari, to ustawienia dotyczące cookies możesz zmienić tutaj.